Fortsätt till huvudinnehåll

När man är liten och trött

Min finaste skatt. 

Idag är dagen då vi flyttade till familjerum. Nu ska vi ha dig på vårt rum hela tiden. Det blir en omställning för oss. I vanliga fall betyder familjerum ett steg närmare hem. Det vore skönt att känna så. Men för oss betyder det ännu en flytt innan vi ska till Göteborg med dig. Det är nu åtta dagar sedan hjärtspecialisten var här. Hon sa då att hon trodde Göteborg var nära. Innan du nått 3 kilos gränsen. Ikväll vägde du 2260 gram. Det går fort nu. Men än har vi inte hört något om flytt till götet. Så nu har vi packat allt från iva och har ett något mindre rum. Det känns dock inte negativt att det är så. Kanske jag vågar sträcka mig till att det är något mysigare med detta rum. Om det nu kan bli mysigt. Vi har ju så många fina gosedjur du fått från människor som tänker på dig. De gosarna har vi haft i vårt fönster. Men nu ska personalen in och damma en gång om dagen på rummet. Så för deras skull vore det snällt att göra det så lätt för dom som möjligt. Det är ju lite skönt att få rummet lite personligt. Men vi får försöka att inte ha så mycket grejer här. När vi ska till Göteborg blir det ju att packa igen. 

Idag är dagen då din mamma har legat 80 dagar på sjukhus. Fast det är egentligen inte sant. Jag har ju sovit sammanlagt 3 nätter i huset sedan du kom. Tänk ändå att tiden gått så fort. Åttio dagar. Undra vilken siffra vi hamnar på innan vi alla får komma hem. Tänk när vi kör upp på gruset till vårt hus. Bär dig innanför tröskeln. Då kommer nog både mamma och pappa gråta glädjetårar.

Idag är dagen då mamma känner sig lite ledsen. Hon tycker att det ska bli skönt att din pappa behöver vara här mer. För hon har stundtals känt sig väldigt ensam. Men samtidigt gör det så ont att uttrycka sig så. För det menas att din storasyster inte kommer kunna ha den "vanliga pappa-veckan" som hon haft. I familjerum är det vi som ska ta hand om dig jämt. Det går inte att smita på lunch en timme längre. Vi behöver vara två för att kunna och orka ge dig all kärlek och omvårdnad. Mamma klarar inte det själv. Och din pappa är det synd om. Han som vill dela på sig. Han som gör vad som helst för sina barn. Vart han än är har han haft dåligt samvete för att han är på fel ställe. Han är en riktig kämpe din pappa. Vi får se hur vi ska få till det så det blir så bra som möjligt för alla. Vi får försöka tänka på att detta är en vardag som inte kommer vara såhär för evigt. Bara tills du är frisk nog att få komma hem. Snart börjar du suga på mammas bröst också. Då kan vi inte längre välja när pappa eller mamma ska ta upp dig. Då är det mammas puppar som gäller. 

Idag är dagen då programmet Rakt in i hjärtat visas igen. Ikväll var det pappas tur att ha dig på bröstet. Mamma satt bredvid i fåtöljen. En i personalen kommer in och ska säga grattis till att du kommit ur cpapen. Hon inser ganska snart att det inte är någon idé att prata med oss nu. Vi kanske ska sätta upp en lapp varje torsdag på dörren: mellan kl 21.00 och 22.00 är föräldrarna ur funktion. Återkom gärna vid senare tillfälle
En timme av känslor som svallar upp. Du kommer också ligga sådär. Du kommer också ha ett stort plåster över ditt lilla bröst. Vi kommer få se dig uppkopplad till alla dessa apparater. Vår lilla bebis kommer knappt synas för allt han har på kroppen. Hjälplösheten kommer vara ett faktum. Därför är det ännu viktigare att samla krafter nu. En timme av tystnad mellan mamma och pappa. Vi behöver inte prata med varann. Vi vet redan vad vi båda tänker. Ord känns överskattat. Efter programmet går din lilla rödgråtna morsa in på toaletten och gråter ännu mer. Hon vill inte att du ska se henne såhär. Som om hon inte har hopp om dig. Hon skäms över att hon tänker osunt. Men älskade skatt, du har redan visat mig hur otroligt stark du är. Tveka aldrig på din styrka. Vi är så stolta över dig. 

Flera i personalen har frågat oss om det är så smart att titta på det där programmet. Men det skulle kännas jättekonstigt att inte följa det. På något sätt känns det bra att titta så vi kan få en bild av hur det kan se ut. Visst är det jobbigt. Men samtidigt känns det okej. Nu är det inte långt kvar tills det blir verkligt för oss. Vår hjärteresa ska börja.
Personalen frågade också om vi hade tittat på programmet om vi inte inte hade ett hjärtebarn. Ja hade vi det? Förmodligen inte. 

Idag har pappas bäste kompis varit här. Har är väldigt snäll. Du kommer nog få många härliga minnen med Micael och hans familj. De är fina människor. Och det märks hur mycket de tycker om att hitta på saker med varann, hela familjen. En sån familj ska vi också vara. Vi fyra ska också åka till USA någon gång. Gå på konsert. Sova i trång bil. Vi längtar❤

Ikväll kom din farmor hit med pizza till dina föräldrar. Denna matfråga. Inget kök att tillaga mat i. Frysrätter är ett faktum. Det är en ynnest att båda våra mammor lagat/ köpt mat åt oss. 

Idag har vi även haft ögonundersökning igen. Allt såg så bra ut och du var som vanligt väldigt duktig. Häromkvällen fick du vaccin i låret mot RS-viruset. Du gav inte ett ljud när Eva stack dig i muskeln. 

Tänk att du snart är i v37. Helt obegripligt. Det är konstigt när man tänker hur länge du funnits i våra liv. Och egentligen skulle du inte vara född än. Märkligt. Det är allt himla skönt iallafall att få snosa dig i håret. 

Detta kort togs dagen innan jag hamnade i Uppsala. Tänk att det knappt syns att du ligger där i min lilla mage och ändå försökte jag puta ut den så mycket det gick. Så stolt att det växte ett litet liv i mig. Och nu är jag stoltast i världen när det lilla livet var du❤




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Heart of gold

Februari, mest känd som Vabruari. Det är vad vi gör nu, hosta & snor har hittat till Abbe.  Men februari är även en månad då hjärtat får stå i fokus. Och i vår familj har både pappa & son opererat hjärtat, faktiskt helt oberoende av varann.  Efter en hjärtlig förfrågan från Hjärt-Lungfonden kommer Albins berättelse här ❤️ Albin föddes 8 november 2014, den minsta bebis jag nånsin sett. Pga havandeskapsförgiftning behövde han komma ut redan i vecka 25 och med sina nätta 600 gram tog han oss med storm.  Vi visste nu att ingenting skulle bli som förut. Vad vi inte visste var om vår pojke skulle överleva. Han lades i respirator och i två dagar satt jag och stirrade in i plexiglaset på kuvösen, följde blicken från sladdarna som satt på min pojk till maskinen de var kopplade till. Och jag tänkte att det krävdes så mycket för att hålla honom vid liv.  Efter två dagar fick jag äntligen hålla honom i min famn för första gången och det var egentligen först då som det kom en

600 gram kärlek

Hejsan på er alla därute. För drygt en vecka sedan såg livet väldigt normalt ut. Jag (Emelie) & min sambo (Anders) bodde i vårt lilla vita hus som vi flyttade in i i somras, hade Anders dotter  (Meja) varannan vecka, kelade med våra 2 katter, tvättade, städade, diskade, gick till jobbet och somnade tillsammans i den klassiska skeden varje kväll.  Tisdagen den 4 november förändrades allt.  Det är nämligen så att jag och Anders skulle få vårt första gemensamma barn. En liten pojke växte inuti mig, en liten pojke som såg ut som en liten björn när vi fick se hans profil på ultraljudet den 18 september.  "-detta var allt en liten teaterapa" sa barnmorskan på ultraljudet. Inte ville han ligga still en enda gång. Jag kände stolthet från första stund. Till och med i magen hade han fått ärva den estetiska nerven både hans mamma och pappa delar. Anders grät, han skulle få en pojke. En liten grabb som han kunde bygga lego med som inte var rosa. Köra bilbana och kolla spindelmannen.

Till mitt sista andetag ska jag älska dig med hjärtats alla slag

Älskade Albin. Tänk att det har gått en hel vecka sedan vi kom hem. Ofattbart när jag tänker på det. Sakta plockar vi upp spillrorna av våra liv för att bygga upp en så bra grund det bara går.  Resan har varit allt annat än lätt. Om du inte varit så stark vet jag inte hur jag kunnat fortsätta leva. Tack min älskade son för att du är den du är. En krigare från första stund du tog ditt första andetag. Tack till dig för att du orkade kämpa och fortfarande gör. Och tack till gudarna däruppe som hörde alla våra böner.  Idag har vi fått tid för din operation. 7 juli ska ditt bråck äntligen åtgärdas. Sjung Halleluja. Då har du kämpat med det i 8 månader. Jag ska inte sticka under stolen med att det bara känns helt fantastiskt. Ännu en gång som vi går in genom sjukhusdörrarna. Ännu en gång vi ska skrubba dig till tårar. Ännu en gång vi ska lämna bort dig för att sedan se dig ligga utslagen på iva. Med sond igen. Men tänk efteråt. När du inte har ont av det längre. Fy satan i gatan vad vi ska l