Fortsätt till huvudinnehåll

April är en kall och nyckfull vän

Abbe
Vad jag önskar att det fanns en kamera i min hjärna som kunde ta kort på alla ögonblick jag får med dig.
När jag sjunger imse vimse spindel för dig när du ska vila och du tar dina små fingrar på mitt ansikte och ler. Gud vad jag älskar dig min prins. 
Jag läste vart vi var för ett år sedan och kunde inte hålla tårarna borta. Det var väntan på din operation och allt kändes så ovisst. Nu känns det så mycket bättre i hjärtat. 
Fortfarande finns funderingarna kring förskola. Vi var till tallunden i fredags och det kändes så himla bra där. Men jag vet hur svårt det är att få den plats man söker. Vi har funderat på dagmamma också men det har varit svårt att komma i kontakt med ansvarig. Tiden tickar och det känns väldigt viktigt att vi får komma och hälsa på den som ska ta hand om dig så kemin stämmer. Jag har ju dessutom mina 4 månaders uppsägningstid så jag ska tillbaka till jobbet en sväng men det blir inte än på ett tag. 

Ni som läser har säkert sett att det kommit upp annonser på denna blogg. Tänkte bara förklara varför jag valt detta. För varje annons någon klickar på kommer det in några ören på min sida. Ni som följt mig vet hur viktigt jag tycker forskningen är för hjärtebarn och prematurer. Jag är så otroligt tacksam för att forskningen tagit så stora kliv fram, det är den som räddat livet på min son. Med risk för att låta upprepande så föds ca 1000 barn med hjärtfel i Sverige varje år. Och i Sverige finns det idag 100 000 individer mellan 0-18 år som är prematur. Man har räddat liv så tidigt som i v 22. Och lille Abbe, som är född i v 25, hade som extremprematur 70-80% att klara sig ( nu gjorde hans hjärtfel att den procenten var mindre men ni förstår säkert vart jag vill komma) Säg att vi levt tidigare, att jag skulle fått Albin 1970, hade han haft 10% chans att överleva. Och med hans hjärtfel hade han lagts i vasken direkt. Alltså jag skulle kunna skriva om det här hur länge som helst men jag vet inte om ni tycker det är intressant att läsa. Hojta mer än gärna till om ni vill veta mer så lovar jag er ett fakta-inlägg:) 

Jag är ingen forskare. Ingen läkare. Ingen sjuksköterska. Ingen specialist. Har ingen examen. Men jag är mamma. Jag är en människa som blivit tvungen att läsa på. Skaffat mig information. Och av den informationen fick jag ett hopp om att Albin skulle klara sig. Och även om forskningen gått framåt kan ingen svara mig varför just jag blev drabbad av havandeskapsförgiftning. Det är fortfarande frågor som behöver svar. Och de svaren kan rädda ännu mer liv. 

Jag har inte valt att sätta mig in i denna värld. Stormen drev mig dit. Men det finns människor som VALT att jobba med detta och de är hjältar i mina ögon. Kanske gör jag det också en dag, vem vet? Men just nu är jag bara en mamma som vill hjälpa till på mitt egna lilla vis. Och det kan jag göra genom att sälja saker, kläder, försöka samla in pengar. Därför valde jag att lägga annonser på min blogg. Jag skänker inte alla mina pengar till dessa fonder. Mammapenningen är allt annat än fet och denna månad har vi tre kallelser för Albin som blir extraresor i kostnad. MEN! Många bäckar små. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, visst är det så? Så känner ni för att ge bort ett öre ( det kostar er inget att klicka på en annons) så får ni gärna göra det. Och vill ni inte så gör det inte, jag är bara glad att ni är inne och läser. 

Nu har jag precis kollat klart på Springfloden med Albin sovandes på min mage. Riktigt bra serie med den godaste gossens andningar mot min axel, life is good! 

PS. I går var det marknad här i stan och jag gjorde ett besök på affären Barnsligheter som har ny lokal på Kungsgatan (vid bokhandeln) här i Kristinehamn. Så himla mycket fina saker, fantastiskt eko-sortiment och världens trevligaste personal. Rekommenderas varmt av mig och Albin! 

STOR KRAM❤️❤️❤️

Snuttisen kommer från barnsligheter och reportaget är från tidningen Hänt i Veckan där Albin fick vara med.

Kommentarer

  1. Ville bara tacka för den här fina tiden vi fått med dig och din underbara familj. För 30 år sedan var vi i exakt samma situation med vår älskade dotter Joy, född efter 25 v och 2 dagar. Dock utan hjärtfel, dock utan några fel och vi hade ändå en helvetes resa, oro, skräck m m. Vi känner så himla mycket med er varje gång vi går in i bloggen, håller alla tummar som går att hålla :)
    Vår prematur, Joy, född efter 25 veckor och 2 dagar är nu själv mamma till världens underbaraste lilla tös född på beräknad förlossningsdag, följer sin kurva så fint, har nu fyllt 1 år och är helt underbar; Millie är hennes namn och vi är så stolta över hennes mor och över er unga människor som orkar ....... eftersom vi vet vad det kostar..........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så hemskt mycket Siw och Egon för era fina ord.
      Jag tror faktiskt jag vet vem er dotter är, om hon har gått Vadsbogymnasiet så är vi bekanta:)
      Tänk vad glad man blir av varje lycklig historia man får höra. känns underbart att ni varit med på vår resa och jag kan förstå att det rev upp många minnen och känslor för er med. Skönt att allt gick fint för lilla Millie! Ge Joy en stor kram från mig är ni snälla. Och tusen tack för att ni kommenterar. Stor kram

      Radera
  2. Att vi sedan fått ett underbart barnbarn av Joy och hennes Stefan är ännu ett tack till livet. Hon heter Millie, är född exakt rätt beräknad tid och är hela världens charmtroll :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Heart of gold

Februari, mest känd som Vabruari. Det är vad vi gör nu, hosta & snor har hittat till Abbe.  Men februari är även en månad då hjärtat får stå i fokus. Och i vår familj har både pappa & son opererat hjärtat, faktiskt helt oberoende av varann.  Efter en hjärtlig förfrågan från Hjärt-Lungfonden kommer Albins berättelse här ❤️ Albin föddes 8 november 2014, den minsta bebis jag nånsin sett. Pga havandeskapsförgiftning behövde han komma ut redan i vecka 25 och med sina nätta 600 gram tog han oss med storm.  Vi visste nu att ingenting skulle bli som förut. Vad vi inte visste var om vår pojke skulle överleva. Han lades i respirator och i två dagar satt jag och stirrade in i plexiglaset på kuvösen, följde blicken från sladdarna som satt på min pojk till maskinen de var kopplade till. Och jag tänkte att det krävdes så mycket för att hålla honom vid liv.  Efter två dagar fick jag äntligen hålla honom i min famn för första gången och det var egentligen först då som det kom en

600 gram kärlek

Hejsan på er alla därute. För drygt en vecka sedan såg livet väldigt normalt ut. Jag (Emelie) & min sambo (Anders) bodde i vårt lilla vita hus som vi flyttade in i i somras, hade Anders dotter  (Meja) varannan vecka, kelade med våra 2 katter, tvättade, städade, diskade, gick till jobbet och somnade tillsammans i den klassiska skeden varje kväll.  Tisdagen den 4 november förändrades allt.  Det är nämligen så att jag och Anders skulle få vårt första gemensamma barn. En liten pojke växte inuti mig, en liten pojke som såg ut som en liten björn när vi fick se hans profil på ultraljudet den 18 september.  "-detta var allt en liten teaterapa" sa barnmorskan på ultraljudet. Inte ville han ligga still en enda gång. Jag kände stolthet från första stund. Till och med i magen hade han fått ärva den estetiska nerven både hans mamma och pappa delar. Anders grät, han skulle få en pojke. En liten grabb som han kunde bygga lego med som inte var rosa. Köra bilbana och kolla spindelmannen.

Till mitt sista andetag ska jag älska dig med hjärtats alla slag

Älskade Albin. Tänk att det har gått en hel vecka sedan vi kom hem. Ofattbart när jag tänker på det. Sakta plockar vi upp spillrorna av våra liv för att bygga upp en så bra grund det bara går.  Resan har varit allt annat än lätt. Om du inte varit så stark vet jag inte hur jag kunnat fortsätta leva. Tack min älskade son för att du är den du är. En krigare från första stund du tog ditt första andetag. Tack till dig för att du orkade kämpa och fortfarande gör. Och tack till gudarna däruppe som hörde alla våra böner.  Idag har vi fått tid för din operation. 7 juli ska ditt bråck äntligen åtgärdas. Sjung Halleluja. Då har du kämpat med det i 8 månader. Jag ska inte sticka under stolen med att det bara känns helt fantastiskt. Ännu en gång som vi går in genom sjukhusdörrarna. Ännu en gång vi ska skrubba dig till tårar. Ännu en gång vi ska lämna bort dig för att sedan se dig ligga utslagen på iva. Med sond igen. Men tänk efteråt. När du inte har ont av det längre. Fy satan i gatan vad vi ska l